Vidatox je lek koja se proizvodi od pet proteina peptida izvađenih iz otrova plavog škorpiona (Rophalorus junceus), koja je endemična vrsta na Kubi i koji ima analgetsko, protvupalno i anti-kancerogena svojstva. Rezultat 15 godina istraživanja, do oktobra prošle godine Vidatoxa je testirano na više od 10.000 pacijenata od raka, neke od njih 3.500 stranaca, s pozitivnim rezultatima kako u poboljšanju kvaliteta života tako i zaustavljanje rasta tumora.Labiofam, Kubanska farmaceutska laboratorija će objaviti novi “homeopatski” lek za rak na međunarodnom tržištu. Predstavljen kao Vidatox, on je rezultat rada kubanskog biologa Misael Bordier sa otrovom plavog škorpiona. Prema Isbel González, kompanijin direktor za istraživanje i razvoj, Vidatox je rezultat petnaestogodišnjeg istraživanja i testiran je na više od 10.000 pacijenata obolelih od raka. On pokazuje “pozitivne rezultate”, u rasponu od “poboljšanju kvaliteta života” do “usporavanja rasta tumora“.

González, je rekao da je Vidatox je homeopatski preparat napravljen od pet proteina peptidi male molekularne težine izvađenih iz otrova škorpiona, a koji se pokazao kao “analgetik, anti-upalni i anti-kancerogeni na više od 15 različitih linija ćelija raka. “

Lek je proizveden od više od 5.000 škorpiona Rhopalurus junceus vrste, poreklom sa istočne Kube. Prema kompaniji, nema kontraindikacija i kompatibilan s bilo kojom drugim onkološkom terapijom.

Kompanija je predstavila rezultate svog istraživanja Vidatoxa na svom prvom međunarodnom kongresu krajem septembra u Havani pred oko 500 delegata iz svih dijelova svijeta. González je dodao da će kompanija nastaviti istraživanja za proizvodnju sintetičkih ili biotehnološki verzije baze.